fbpx

Rádiófrekvenciás beavatkozás: pajzsmirigy műtét vágás nélkül

A rendelőben végzett rádiófrekvenciás ablációt a 2000-es évek elejétől hatékonyan használják számos tumorfajta kezelésére. Az RFA egy olyan vágás nélküli eljárás, amely során egy vékony kezelőtűvel megszúrjuk az elváltozást, felmelegítjük, és a keletkezett hő elpusztítja a kóros sejteket. A nyitott sebészi műtét helyett elvégezhető, teljes értékű módszer.

Kelet-Közép-Európában egyedüliként Magyarországon, a Premierm Medben végzik a pajzsmirigy jóindulatú göbjeinek (strúma) rádiófrekvenciás ablációval történő, nyitott műtét nélküli kezelését.

A pajzsmirigy göb műtét nélküli eltávolítása vágás nélküli megoldás, a pajzsmirigy megmarad, tehát nem jelent drasztikus változást a szervezet számára, és nem marad utána látható nyom a nyak elülső részén, így nemcsak kíméletes, hanem esztétikai szempontból is ideális eljárás. 

Az innovatív csúcstechnológiás beavatkozás legnagyobb előnye, hogy rizikója minimális, nem igényel altatást sem. A rövid lábadozási időt nálunk minden igényt kielégítő kényelemben töltheti, a gyors felépülésnek köszönhetően hamar visszatérhet megszokott életéhez, az utógondozás alapos és ingyenes Egészségközpontunkban.

Az RFA kezelést steril körülmények közt végezzük, a szúrás helye fölött lévő bőrterületre helyi érzéstelenítőt kap, valamint a pajzsmirigy felületét is érzéstelenítjük. Ezt követően vezeti be az orvos a vékony kezelőtűt a kívánt területre, melyet felmelegít, így a keletkezett hő elpusztítja a kóros sejteket. Fájdalmat a beavatkozás alatt várhatóan nem fog érezni.

Az előkészületekkel és utómunkálatokkal (sebkötözés, ellenőrző vizsgálatok) együtt körülbelül egy órát vesz igénybe a beavatkozás.

Amennyiben a páciens jól érzi magát, és az orvos is jóváhagyja, egy óra pihenés után – lehetőség szerint hozzátartozó vagy barát kíséretében- távozhat Egészségközpontunkból.