fbpx
Dr-Harmat-Zoltan-Intervencios-radiologus

Dr. Harmat Zoltán

Intervenciós radiológus, regionális radiológus szakfőorvos, klinikai főorvos

dr. Harmat Zoltán radiológus szakorvos, klinikai főorvos, az intervenciós radiológa minősített orvosa, regionális radiológus szakfőorvos vagyok. 1995-ben végeztem Pécsi Tudományegyetemen. A diploma megszerzését követően a pécsi Radiológiai Klinikán kezdtem el dolgozni. 1999-ben radiológiából szakvizsgát szereztem, 2010-ben intervenciós radiológiából vizsgáztam.

Érdeklődési köröm eleinte a képalkotók által vezérelt szövetmintavétek, majd az ultrahang kontrasztanyagokkal végzett vizsgálatok voltak. Az utóbbi 13 évben a mióma intervenciós radiológiai módszerekkel történő gyógyításával foglalkozom a legtöbbet. Fő tevékenységem az ultrahang diagnosztika, valamint a képalkotók által vezérelt intervenciós radiológiai módszerek.

Számos hazai és külföldi kongresszuson jártam, melyeken több, mint száz előadást tartottam. 15 folyóiratban megjelent tudományos cikk és 5 könyvfejezet szerzője vagyok. Vezetőségi tagja vagyok a Magyar Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaságnak (MACIRT), tagja a Magyar és az Európai Radiológus Társaságnak (MRT, ESR), valamint az Európai Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaságnak (CIRSE).