fbpx
Dr. Harmat Zoltán

Dr. Harmat Zoltán

Intervenciós radiológus, regionális radiológus szakfőorvos, klinikai főorvos

dr. Harmat Zoltán radiológus szakorvos, klinikai főorvos, az intervenciós radiológa minősített orvosa, regionális radiológus szakfőorvos vagyok. 1995-ben végeztem Pécsi Tudományegyetemen. A diploma megszerzését követően a pécsi Radiológiai Klinikán kezdtem el dolgozni. 1999-ben radiológiából szakvizsgát szereztem, 2010-ben intervenciós radiológiából vizsgáztam.

Érdeklődési köröm eleinte a képalkotók által vezérelt szövetmintavétek, majd az ultrahang kontrasztanyagokkal végzett vizsgálatok voltak. Az utóbbi 13 évben a mióma intervenciós radiológiai módszerekkel történő gyógyításával foglalkozom a legtöbbet. Fő tevékenységem az ultrahang diagnosztika, valamint a képalkotók által vezérelt intervenciós radiológiai módszerek.

Számos hazai és külföldi kongresszuson jártam, melyeken több, mint száz előadást tartottam. 15 folyóiratban megjelent tudományos cikk és 5 könyvfejezet szerzője vagyok. Vezetőségi tagja vagyok a Magyar Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaságnak (MACIRT), tagja a Magyar és az Európai Radiológus Társaságnak (MRT, ESR), valamint az Európai Cardiovascularis és Intervenciós Radiológiai Társaságnak (CIRSE).