fbpx
DR. DEÁK PÁL ÁKOS PH.D.

DR. DEÁK PÁL ÁKOS PH.D.

Intervenciós radiológus, radiológus szakorvos, egyetemi docens

Budapesten születtem 1975-ben. Édesanyám gyógypedagógus, édesapám röntgenorvos volt. Házas vagyok, feleségem Mátyus Dóra szemorvos, gyermekeim Aliz, Linda és András.

A Semmelweis Egyetem általános orvosi karán végeztem 2003-ban, majd 2008-ban szakvizsgáztam radiológiából, PhD. fokozatomat 2012-ben nyertem el, 2014-ben az „Intervenciós radiológia minősített orvosa” címet szereztem meg.

A Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikáján dolgozom 2005-óta. Napi munkám a máj és vesetranszplantációk radiológiai diagnosztikai előkészítése, intraoperatív ultrahang vizsgálatok végzése, a postoperatív kórképek diagnosztikája. A diagnosztikus CT, ultrahang, röntgen vizsgálatok mellett jelentős részben intervenciós radiológiai munkával foglalkozom. Ez szövettani mintavételek végzését, húgy-, epeúti, és ereken keresztül végzett beavatkozásokat, rádiofrekvenciás és mikrohullámú daganatroncsolást, és ezek elvégzési lehetőségének elbírálását foglalja magába.

A magyar mellett a német és angol graduális radiológia oktatásban gyakorlatvezetőként és előadóként is részt veszek több mint 10 éve.

Intervenciós radiológiai témában, valamint a laparoszkópos donornefrektómia tervezésének tárgykörében rendszeresen előadásokat tartok, a magyar és külföldi e témában rendezett kongresszusokon rendszeresen részt veszek.

Jelenleg fő tevékenységi köröm az intervenciós radiológiához kötődik, érdeklődési körömben a termoablációs technikák (rádiófrekvenciás és mikrohullámú daganatroncsolás, – RFA, MWT) alkalmazási lehetőségeinek kutatása áll.

Hazánkban elsőként végeztem pajzsmirigy strumagöb RFA-t, valamint máj haemangioma és vese angiomyolipoma MWT-t.

DR. DEÁK PÁL ÁKOS PH.D.