fbpx

Csúcsinnováció a magyar egészségiparban: a pajzsmirigyrák kezelése vágás nélküli módszerrel

Európában először Magyarországon alkalmazzák a pajzsmirigyrák vágás nélküli műtétének forradalmian új eljárását.

A rákkezelésben hatalmas áttörést hozó, Európában egyedülálló egészségügyi csúcsprojekt indult intézményünkben: a pajzsmirigyrák vágás nélküli műtétének kifejlesztésére hároméves kutatás kezdődött.
 
A régióban elsőként, Magyarországon nyílik lehetőség rosszindulatú daganatok vágás nélküli eltávolítására. A Premier Med Egészségügyi-, Oktató- és Kutatóintézet évek óta alkalmazza a jóindulatú pajzsmirigy göb eltávolítására a hőkezeléses technológiát, a rádiófrekvenciás ablációt (RFA).
 
A nyitott műtét nélküli technológiát a pajzsmirigy jóindulatú göbeinek és jóindulatú melldaganatok eltávolításánál már évek óta eredményesen alkalmazzák intézményünkben. Ez az egészségügyi csúcsinnováció mostantól rosszindulatú elváltozások esetén is alkalmazható intézményünkben, amely technológia alkalmazása rosszindulatú elváltozásoknál áttörést hozhat a rákkezelésben (Jelen pillanatban az 1 cm-nél kisebb méretű papilláris mikrokarcinóma mellett bizonyos típusú és méretű vese-, illetve májdaganat esetén alkalmazható.)
 
EURÓPÁBAN ELŐSZÖR MAGYARORSZÁGON ALKALMAZZÁK A PAJZSMIRIGYRÁK VÁGÁS NÉLKÜLI MŰTÉTÉNEK FORRADALMIAN ÚJ ELJÁRÁSÁT
 
Európában elsőként Magyarországon végezzük azokat a rosszindulatú pajzsmirigy tumorokat érintő kutatásokat (beavatkozások és nyomonkövetéses vizsgálatok), melyek a nyugati orvoslásban elfogadott, biostatisztikai elemzéssel alátámasztott új egészségügyi szolgáltatás bevezetését eredményezi.
 
KIK VEHETNEK RÉSZT A KUTATÁSBAN?
 
A pajzsmirigy rosszindulatú daganatainak közel 95%-a differenciált pajzsmirigyrák (DTC), ebbe a kategóriába soroljuk a papilláris (90%), a follikuláris (5%) és a Hürtle-sejtes (2%) karcinómát. A három évig tartó kutatásban a maximum egy centiméteres papilláris mikrokarcinómával küzdő pajzsmirigyrákos betegek vehetnek részt, a kezelés ingyenes. A kutatásba várjuk az érintettek jelentkezését, akiket az elváltozást diagnosztizáló endokrinológus vagy onkológus is a kutatóintézetbe irányíthat, ahol egy onko-team dönti el, hogy az illető részt vehet-e a kutatásban.