A választás szabadsága a visszérkezelésben

Sokan úgy tekintenek az érsebészetre, mint egy kevés lehetőséggel szolgáló, kissé “merev” területre a modern orvoslásban, és Dr. Schmal Ferenc rendelőjében a Premier Med falai között azonban ez nem is állhatna távolabb a valóságtól.

A sokakat érintő visszeresség gyakori okai között szerepel az álló- és ülőmunka, nők esetében a szüléssel együtt járó hormonális változások, általában a mozgásszegény életmód. Érdekes tény, hogy a hatvan feletti korosztály több mint fele szenved valamilyen visszeres problémától.

A már kialakult visszerességet karban lehet tartani bizonyos gyógynövény alapú készítményekkel, a rendszeres mozgás is sokat segít, azonban, ha a probléma súlyosbodik, akkor beavatkozásra van szükség. Ebben nyújt segítséget a Premier Med szakorvosaként Dr. Schmal Ferenc, aki több mint harminc éves szakmai tapasztalattal, és a legmodernebb technológiákkal várja betegeit.

A hagyományos műtéti beavatkozás a tágult visszerek felkutatásával és eltávolításával jár, a beavatkozás legalább négy, de akár hat hét gyógyulást is vonhat maga után. Tavasszal vagy ősszel javasolt a műtét, hiszen fáslizásra, gumiharisnyára is szükség van a lábakon, amely esztétikai problémákat okozhat a szoknyás, rövidnadrágos szezonban.

EZZEL SZEMBEN A MODERN ELJÁRÁSOK SOKKAL KÍMÉLETESEBB BEAVATKOZÁSSAL ÉS GYÓGYULÁSI IDŐVEL, RÁADÁSUL LÉNYEGESEN KEVESEBB KELLEMETLENSÉGGEL JÁRNAK.

Az egyik ilyen technológia Dr. Schmal elmondása szerint az úgynevezett rádiófrekvenciás visszérkezelés, ennek az eljárásnak a lényege, hogy egy katéter segítségével az érfalat belülről képletesen szólva “megsütik”, ezáltal elzárul, így a visszeres panasz megszűnik. Komoly előnye, hogy vágást egyáltalán nem igényel.

Helyi érzéstelenítéssel zajlik a beavatkozás, Dr. Schmal és munkatársai ultrahang segítségével keresik meg az érintett érszakaszt. A beteg a kezelés után egyből távozhat, az egyetlen tennivalója, hogy néhány napig vérhigítót fogyasszon, egy hét, de legfeljebb tíz nap után panaszmentesen élheti újra az életét. 

A másik lehetőség az úgynevezett “ragasztásos” technika, amely szintén helyi érzéstelenítéssel jár, és szintén ultrahang segítségével azonosítják a visszeres szakaszt, azonban ebben az esetben a katéter egy ragasztóanyagot juttat a megfelelő helyre, elzárja a kérdéses érszakaszt, ezzel megoldva a problémát.

A ragasztásos technika nem használható minden esetben, Dr. Schmal figyelmeztet, hogy noha nem igényel hosszas utókezelést, és fájdalmat sem okoz, sajnos van olyan fokú visszeresség, amikor ez a megoldás már nem alkalmazható.

A RAGASZTÁSOS MÓDSZER NEM IGÉNYEL VÉRHÍGÍTÓT, ÉS AMI DÖBBENETES: A KEZELÉS UTÁN EGY NAPPAL MÁR TELJES ÉLETET ÉLHETÜNK.

A legfontosabb érték, amivel Dr. Schmal várja a betegeit, a konzultáció, és az előzetes vizsgálat után a választás lehetősége a pontos eljárás kapcsán.